Matcha spritz

Nealkoholinis matcha spritz

Produktai:

  • 1 arbatinis šaukštelis ceremoninės arba kulinarinės matcha žaliosios arbatos miltelių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai karšto vandens (apie 80°C)
  • 1 šaukštas medaus (priderinkite pagal skonį)
  • 1 puodelis gazuoto vandens arba sodos vandens
  • Ledo kubeliai
  • 2 šaukštai citrinos arba laimo sulčių

Instrukcijos:

  1. Paruoškite matcha koncentratą. Mažame inde sumaišykite matcha žaliosios arbatos miltelius su karštu vandeniu. Išplakite matchą ir vandenį, kol susidarys sklandi ir putota pasta. Užtikrinkite, kad nebūtų grūdelių.

  2. Pasladinkite matcha koncentratą. Į dar šiltą matchos pastą įdėkite medaus. Galite priderinti medaus kiekį pagal savo skonį. Gerai išmaišykite, kol medus visiškai ištirps į matchą.

  3. Sukurkite matcha pagrindą. Į stiklinę su ledo kubeliais įpilkite saldintą matcha koncentratą.

  4. Įpilkite gazuoto/sodos vandens. Atsargiai įpilkite sodos arba gazuoto vandens į stiklinę ant matcha koncentrato. Būkite atsargūs, nes gali išsikelti putos, kai soda susiliečia su matcha.

  5. Įpilkite citrinos/laimo sulčių. Į paruoštą gėrimą įpilkite 1-2 šaukštus išspaustų citrinos arba laimo sulčių.

  6. Išmaišykite ir papuoškite (pasirinktinai). Naudodami ilgą šakėlį arba šaukštą atsargiai išmaišykite matcha koncentratą ir sodos vandenį, kol viskas gerai susimaišys.

  7. Papuoškite (Pasirinktinai). Jei norite, savo Matcha Spritz galite papuošti citrinos, laimo skiltelėmis arba mėtos stiebeliu.

  8. Patiekite ir mėgaukitės. Jūsų Matcha Spritz dabar paruoštas mėgautis. Gerkite jį lėtai ir mėgaukitės unikaliu matcha ir sodos vandens skoniu. Tai puikus gaivinantis gėrimas šiltam dienai arba unikali alternatyva įprastam lediniui.

Nesijaudinkite priderindami saldumą ir matchos stiprumą pagal savo skonį. Taip pat galite eksperimentuoti su įvairiais saldikliais, tokiais kaip aguonų sirupas arba klevų sirupas, jei norite alternatyvų medui. 

Grįžti į tinklaraštį